Quantcast
   Pozivamo Vas da se pridružite sportskoj društvenoj mreži Sportret i aktivno učestvujete u njenom daljem razvoju. Sportret je fokusiran na sportske klubove, lige i saveze, kao mesto koje omogućava Vašu brzu i laku komunikaciju ali i priliku za besplatnu prezentaciju. Predstavljamo Vam kratak pregled osnovnih opcija koje su na raspolaganju stranicama.
  • Verifikacija naloga i „lajkovanje“ stranica

   Prva stvar je verifikacija kanala, ulaskom u sportret, vaša stranica dobiće oznaku da je verifikovana kao zvanična stranica kluba, lige ili saveza. Takođe, svi ostali registrovani korisnici, ali i ostale stranice će imati mogućnost „lajkovanja“ Vašeg sportskog subjekta, i samim tim dobijati redovna obaveštenja o Vašem radu na glavnoj „vremenskoj liniji“ sopstvenih sportret profila.
Verifikovan nalog

  • Korišćenje stranica

   Kada se registujete i ulogujete sportret koristite kao „fizičko lice“, da bi ste kontrolisali stranicu kluba, lige ili saveza, potrebno je prvo da se verifikujete, odnosno da dokažete da ste ovlašćeni predstavnik kluba, lige ili saveza, odnosno lice zaduženo za medijsku prezentaciju. Kada Vam nalog za upravljanje stranicom Vašeg kluba, lige ili saveze bude odobren, imaćete opciju da birate da li sportret želite da koristite kao običan korisnik, ili kao stranica nad kojom ste dobili pravo upravljanja. Ukoliko ste se odlučili da sportret koristite kao stranica, u padajućem meniju pored imena stranice, imate linkove ka statusima i opcijama.
Kontrola stranica

  • Panel za pisanje vesti

   Ukoliko želite, možete koristiti sopstveni panel za pisanje vesti, izveštaja, najava utakmica, događaja itd... sa mogućnošću tagovanja svojih rivala, naselja u kojima će te nastupati. U tim slučajevima, vest će biti vidljiva i na stranicama tagovanih klubova, liga ili saveza.
Panel za vesti

  • Vidljivost vesti i integracija sadržaja sa drugih društvenih mreža

   Hijerarhija portala urađena je tako da su sve stranice međusobno povezane. Tako recimo, ukoliko ste klub iz npr. Kaludre (Opština Rekovac), link ka vesti koju se ostavili, automatski će se prikazivati na stranici vašeg kluba, stranici sporta kojem Vaš klub pripada, a potom na stranicama naselja Kaludre, Opštine Rekovac, Pomoravskog okruga, Šumadije i zapadne Srbije i na kraju stranici Srbije. Ukoliko posedujete već otvorene profile na facebooku, twitteru, instagramu ili youtube-u, možemo ih integrisati u Sportret.
Panel za vesti

  • Statusi

   Sportret možete koristiti i kao svaku drugu društvenu mrežu. Statusi, komentari, linkovi sa drugih sajtova, tagovanja, heštagovanja, dodavanje prijatelja, korišćenje emoticonsa, ubacivanje slika, video sadržaja i još mnogo toga...
Statusi na stranicama

  • Velika baza informacija

   U sportret je trenutno ubačeno više od 28.500 naselja sa prostora bivše Jugoslavije, sa osnovnim informacijama poput poštanskih, pozivnih i registarskih brojeva, populacijom i google mapama.
Pregled naselja

  • Responsive web design

   Responsive dizajn omogućava Vam, kao i svim drugim korisnicima da sadržaju možete brzo i kvalitetno pristupiti sa svih uređaja, bilo da je reč o desktopu, laptopu, tabletu ili mobilnom telefonu.
Pregled naselja

  • Minimum je maximum

   Minimalni dizajn i maximalna brzina očitavanja stranica su apsolutni prioritet koji je Sportret zacrtao. Na našem portalu trenutno se nalazi preko 100.000 pojedinačnih stranica, ali to nas ne sprečava da se prilikom očitavanja stranica u zavisnosti od težine stranice nalazimo od 70-95% najbržih sajtova na svetu. Sve ovo uspeli smo zahvaljujući visokoj optimizaciji koda, kao i korišćenjem tehnika minimizacije css i javascript fajlova, njihove gzip kompresije i omogućavanja leverage browser cathinga.
Testiranje

  • Broj 1 na Guglu i pozicije na pretraživačima

   Iako je sajt postavljen radi testiranja pre oko 5 meseci, Google je zahvaljujući visokoj SEO optimizaciji počeo da izbacuje stranice i termine sa Sportreta veoma visoko. Termin Sportret naravno donosi nam prvo mesto, ali i ostali termini se kotiraju veoma visoko.
Pozicije
sportret